23 Temmuz 2009 Perşembe

PATATES ÇORBASI SÜPER BİR TAT






bir tencerede küçük bir soğanı sıvıyağda kavurun içine küp doğradığınız patatesleri atın suyunu koyun patatesler pişedursun,başka bir tencerede tereyağında unu hafif bi döndürün aygazın altını kapatın patatesler pişince unlu tencerenin içine bir su bardağı süt dökün karıştırın patatesleride blendırdan geçirin,unlu karışıma ekleyin koyu olduysa su ekleyin tuzunu koyun bir taşım kaynatın... afiyet olsun (ölçü veremedim ben hiç ölçülü yapmadım çünki bu çorbayı)

3 yorum:

Eylem dedi ki...

ben un koymadan yapıyorum o da güzel oluyor.bizim ufaklı bayılıyor.ellerine saglık.

tatesal dedi ki...

Sen yaparsında güzel olmazmı arkadaşım!!!Ellerine sağlık...
Ülker içim süt,içim krema...yoksa eşinizin işimi Ülker?Hani esnaf olunca böyle düşündüm...
Sevgiler...

eyerhagu dedi ki...

tatesalciğim eşimin işi anahtar işiyle ilgili, ülkeri tercih etmem güvenilir olduğu için türk malı çoğunluk hep onu tercih ederim..