29 Temmuz 2009 Çarşamba
KÖSTEBEK PASTA
Keki için:
2 tane yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı süt (en küçük boy),
1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy),
1,5-2 su bardağı un
1-2 çorba kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin,
Kreması içi:
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çorba kaşığı nişasta ,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti + 1 çay bardağı süt,
Keki için malzemeleri çırpın ve ilk resimdeki tepsiye yağlı kağıt koyup kek harcını üzerine yayın. 175 derecelik fırında keki pişirip ılımaya bırakın.keki ters çevirin yağlı kağıdı çıkarın Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar çıkartın.
Diğer taraftan süte; unu, pirinç ununu, nisaştayı, şekeri koyup muhallebi kıvamı gibi krema hazırlayın. En son vanilini ekleyip ocağı kapatın ve mikserle 10 dakika kadar çırpın.Krem şantiyi çırpın. Ilıyan kremaya krem şantiyi karıştırıp ikisi iyice özleşip pürüssüz olana kadar çırpın.Yuvarlak keklerin üzerine kaşıkla yada sıkma torbası yardımı ile kremayı sürün.
Yuvarlaklardan arta kalan keki robatton çekin.robatton çektiğiniz kek kırıntılarını üzerlerine dökün. Bu işlemi yaparken elinizle hafif hafif bastırarak kırıntıların kremaya yapışmasını ve o bombeli görüntüyü sağlayın. Mini köstebek pastalarınızı en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz...
bu tarifi emelin mutfağı aradaşın sitesinden aldım. tarife oradanda ulaşabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Çok nefis görünüyor canım köstebekler....Ellerine sağlık....
Ben 1 kere yaptım kızlarım bayıldı yine yap dediler ama kısmet olmadı bakalım akşama yapayım olmazsa...
Sevgiler..
ellerin dert görmesin hamarat kardeş sen iyice aştım bu mevzuları ne diyim yiyenlere afiyetolsun öpüldünüz
ellerine sağlık yarın misafirim gelcek bende bunu yapmayı düşünüyordum herşeyi kafadan yapan ben tarif için teşekkürler:)
Ellerine sağlık arkadasım bidik köstebekler çok güzel olmuş.Afiyet şeker olsun...
Canım harika bir tarif ...
Bu minik köstebekler benim ilk tarifim o yüzden bende ayrı bir yeri var eellerine sağlık canım...
Hamarat arkadaşım benim.ben tembellikten hep büyük yapıyodum ama bu daha iyi servis için tek kişilik porsiyonlar halinde.Ellerine sağlıkkkk
çok güzel görünüyor ellerine sağlık daha önce hiç denemedim ama merak ediyorum en kısa zamanda senin tarifinle deneyeceğim:)
Yorum Gönder