15 Temmuz 2009 Çarşamba
ÇİLEK SOSLU KREMA
KREMASI:
1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 kilo süt
1 kutu krema
SOSU:
yarım kilo çilek yarım su bardağı şekerle blendırdan geçirilir
1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un, 1 su bardağı şeker,1 vanilya,1 kilo süt,pişirilir
hafif soğuduktan sonra içine 1 kutu krema koyulur,5 dakika mikserle çırpılır,kalıplar sudan geçirilir içine krema koyulur buzdolabında 2 saat bekletilir,yenileceği zaman çıkarılır tabağa ters çevrilir üzerine çilekli sos koyulur afiyetle yenilir :) kalan sosu buz torbasına koydum dondurucuya attım lazım olunca koparıp koparıp kullanıyorum .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
harika bir fikir hiç aklıma gelmemişti buzluğa bu şekilde hazırlayıp atmak.... bende deneyeceğim.... teşekkür ederim...
soguk soguk ne güzel yenir şimdi.kuzucuklarına afiyet olsun.
Canım nefis gözüküor ellerine sağlık...
Ayrıca buzlama fikri çok güzel:)
bu şekilde yemek iyi fikir bende çilek sos yapıp buzluğa atıyorum sonra çocuklara çilekli yoğurt yapıyorum
Çok mantıklıca sosları buzlukta saklamak.ben genelde çileğin yada vişnenin blendirden çekilmiş halini bir kap içinde saklıyorum.ama bu daha mantıklı tek tek ihtiyacın kadar hazırda.ben birde bu buz torbalarına limon suyu koyup sakılıyorum :)
Çok iyi fikir sosu buz poşetlerinde saklamak. Ben genellikle tavuk suyunu poşetleyip koyarım. Ellerine sağlık.
Harika görünüyor.
Buzlukta saklama çok güzel bir fikir.
Sevgiler canım.
Çilek soslu kreman çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,buzlukta saklanabilir olması çok güzel ve pratik olmuş!sevgiler.
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı,
bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...
HAYIRLI KANDİLLER
ellerinize saglık çok güzel yalnız bulundugumuz yerde krema yok ne kullanabilirim yerine
canım krema yerine toz krem şanti 1 kutu labne peyniri veya 125 gr tereyağı koyabilirsin
Yorum Gönder