6 Nisan 2009 Pazartesi

ALMAN PASTASI






malzemeler...
KEK İÇİN:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
2 su bardağı süt (1 bardağı muzlu süt olabilir)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker (muzlu süt koyarsanız 2 kaşık şeker koyun)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
arası için muz
üzeri için 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte derin bir kaba kırıp çırpın içine daha
sonra yağı ekleyin ,süt yoğurt karışımı ,elenmiş un ve kabartma tozunu katıp bir güzel çırpıp yağlı 22 cm.(veya 25 santim ben 25 lik teflon tepsi kullandım) kalıba boşaltın.180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Kek pişince biraz ılınsın ortadan ikiye iple kesin,kek soğurken bir tencerede kremayı hazırlayın.Süt ,yumurta,un,şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirin,vanilya katıp altını kapatın içine toz kremşantiyi soğukken ekleyin.Kremayı kekin birinci katına sürün arasına muzları koyun ikinci katı üstüne kapatıp pudra şekeri
ilave ederek servis yapın....afiyet olsun.... SÜPER BİR TAT MUHAKKAK DENEYİN...

4 yorum:

MELTEM dedi ki...

BAYILIYORUM BU PASTAYA...ELLERİNİZE SAĞLIK..ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...SEVGİLERLE

cicibici bişeyler dedi ki...

Pasta şahane olmuş!tarifini bekliyoruz,o dilimi ben aldım:)ellerine sağlık,sevgiler.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

ben de çok severim.ellerine sağlık...

siyap dedi ki...

merhaba,öncelikle prensesiniz bir harika!bayıldım maşallah.gözlüklü ve başörtülü fotoğraflarına özellikle takıldım kaldım.kaç aylık merak ettim.
ayrıca elinize sağlık,pasta çok güzel görünüyor.ben de çok severim alman pastasını bir ara arka arkaya yapardım.
sevgileeer...