31 Ağustos 2013 Cumartesi
TRİLEÇE TATLISI (arnavut talısı)
malzemeler:
5 yumurta
1 sb toz şeker çırp sonra içine
1 sb sıvıyağ
2 sb un
yarım sb irmik
1 kabartmatozu
1 vanilya ekle iyice çırp büyük dikdörtgen borcama dök 170 derece soğuk fırına at 40 dakika pişir
çıkınca dilimlere böl ılınınca şerbetini dök
şerbeti:
1kilo süt
2 kutu krema
3 yemek kaşığı süt tozu yarım sb toz şeker 10 dakika çırpıp ılık kekin üzerine dök
karamel sos:
yarım sb toz şekeri tencereye al koyu renk olana kadar erit
sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağ, bir vanilya, 1 kutu krema ekle 5 dakika kaynat
soğuyana kadar ara ara karıştır soğudukça koyulaşıyor 1 saat sonra kekin üzerine dök
1 gece önceden yapabilirsiniz AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Gülsümcüğüm çok değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık :)
sağolasın canım çok güzel bir tat öğrendiğimden beri 4 kere yaptım herkez bayıldı :) yapmanı tavsiye ederim
Yorum Gönder