30 Ekim 2009 Cuma

KIZLARI OLAN BAYANLAR MUHAKKAK BAKMALISINIZ

arkadaşlar bunlara muhakkak bakmanız lazım emine arkadaşımız süper örme babetler örme takımlar yapmış isteyenler kendisiyle temasa geçebilirler






28 Ekim 2009 Çarşamba

LİMONLU KREMA



1 paket limonlu jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayın
içine çok ekşi seviyorsanız 2 limon az ekşi seviyorsanız
1 limon sıkın kabuğunuda içine rendeleyin.ayrı bir yerde
1 su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpın.ılık olan jöleye
krem şantiyi ekleyin.kalıba koyup buzdolabında 2-3 saat bekletin
sonra ters çevirerek servis yapın...
bu tarifi serpil arkadaşımın bloğundan aldım...

20 Ekim 2009 Salı

EKMEK KÖFTESİ


bu tarifi arzumcum blogcu arkadaşımızın sayfasından aldım denedim çok güzel bir tarif herkeze tavsiye ederim
MALZEMELER:
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül )
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.
Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.
Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir.
Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın.
Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz.
İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, ister yemek olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

18 Ekim 2009 Pazar

KARAMEL SOSLU İRMİK TATLISI






ben bu tarifi yeturla lezzet kareleri bloğunda gördüm ben vişnelisini yapıyordum karemel soslusunuda orada gördüm çok güzel bir tat oldu fakat oradaki tarifi aynen yaptım benim tart kalıbıma az geldi bende kendim kalıbıma göre malzemeyi biraz artırdım benim malzemeler şöyleki


1 kilo süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğu
1 vanilya

pişirin tart kalıbını soğuk suyla ıslatıp irmiği dökün biraz soğuduktan sonra dolaba koyun ordada iyice soğuyunca ters çevirin 2 su bardağı şekeri tencereye alın karemelleşene kadar başından ayrılmadan arada karıştırarak eritin yüksek ateşte yapmayın şeker çok karemelize olursa acı oluyor sadece rengi kahve rengi olunca içine 2 su bardağı su ekleyin şeker katılaşacaktır içindeki şeker eriyince ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını az suyla açın ve şekere ekleyin koyulaşınca çevizlerin üzerine dökün ...

vişnelisi için 3su bardağı vişne suyuna yarım su bardağı şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastasını sulandırıp ekleyin koyulaşınca irmiğin üzerine dökün

15 Ekim 2009 Perşembe

SÜT OĞLUŞUMUN DİŞ BUĞDAYI VE MENÜMÜZ

evett dostlarım size dünde dediğim gibi görümcemin oğlu benimde süt oğluşum ahmedimizin diş buğdayı vardı çok güzel geçti bunlarda menümüzde olanlar
davet masası böyle durduğuna bakmayın çok kalabalık olduğundan servis self servisti isteyen istediğini aldı

elmalı kurabiye
kuru biber dolması
kuru patlıcan dolması
pirinç salatası
kızarmış ekmekli tavuklu göbek marul salatası
pırasalı boşnak böreği
fırında yufkalı mantı süper bir lezzet

buda benim yapımım karpuz kurabiye
buda benim eserim labneli poğaça
buda benim eserim irmikli tatlı tarifi yakında

pasta benim eserim tadı süper oldu her kez bayıldı

bunlarda misafirlere ikram edilen çikulata ve lavanta kokular

14 Ekim 2009 Çarşamba

KARPUZ KURABİYE






malzemeler:
1 Türk kahve fincanı dolu dolu mısır nişastası
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası
çekirdek için çikolata
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun 3/4 ü ne kırmızı boya,
kalan 1/4 üne yeşil boya katılıp renklendirilir. Sonra kırmızı olan hamur alın merdane
şeklinde rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. Açılan hamurun uzun kenarına kırmızı
rulo hamur yatırılıp yeşil olan hamur buna dıştan sarılır. Fazla hamur kaldıysa bıçakla fazlası kesilir
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. Kıçardıktan sonra Hamurdan ince dilimler
kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir.
Çikolata parçalarından çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.bu tarifi ilk cafecihanda görüp denedim çok hoş oldu tavsiye ederim yarında nasip olursa süt oğlumun yani görümcemin oğlunun diş buğdayı menüsünü yayınlayacağım

12 Ekim 2009 Pazartesi

SARAY TATLISI






Bu önceden yaptığım bir tatlı ama bir farkı arasına krem şanti yerine kaymak tadında krem şanti sürdüm tavsiye ederim tarife buradan ulaşabilirsiniz afiyet olsun...

10 Ekim 2009 Cumartesi

KIBRIS TATLISI VEE KAHVALTI MASAM

evett dostlarım haftasonu 2 gün yokum sakaryaya anneme gidiyorum perşembe günü görümcem kahvaltıya geldi onun için hazırladığım kahvaltı masamı yayınlıyorum..veee aslı arkadaşımın yaptığı kıbrıs tatlısını... tarifini aslı arkadaşımın bloğundan bulabilirsiniz.. herkeze kucak dolusu sevgiler...