29 Nisan 2009 Çarşamba

BILDIRCIN YUMURTASI, NIN FAYDALARI


Bu kadar köklü bu kadar ciddi ve okuyucusu yüksek düzeyde bulunan Birlik dergisinde
bıldırcın yumurtası için yazı yazmak ilk bakışta yadırganabilir .
Ama yadırgamayın ve sonuna kadar okuyun .
Bana bıldırcın yumurtası için yazı yazdığıma değil şimdiye kadar neden yazmadığıma kızacaksınız .

Bundan 8-9 ay kadar evvel tam 6 ay öksürdüm .
Serde doktorluk da var ya profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere gittim .
KBB uzmanlarına ,gögüs uzmanlarına, dahiliye uzmanlarına gittim .
Bir sürü film,test,tahliller yapıldı .
Bir sürü ilâç verildi .
Torbalar dolusu antibiyotik ve şurup içtim .
Bana mısın demedi .
Öksürük ,hapşırık , baş ağrısı devam etti .
Taslar dolusu balgam çıkardım .
Bu hastalık beni alır götürür diyordum ki bir dost imdadıma bıldırcın yumurtası önerisi ile yetişti ,
İşte size bu öykümü anlatacağım .
Dostumuz bu sizin çektiğiniz hastalığın çaresi var :
Şaşıracaksınız ama çaresi bıldırcın yumurtasıdır deyince
ne yalan söyleyeyim 30 yıllık hekim olarak pek ciddiye almadım .
Ve gerçekten şaştım .
Ama yapacak başka bir şeyim de yoktu .
Bütün doktorlara gitmiş ,bütün tahlil ve incelemelerimi yaptırmıştım .
Bütün bilinen bilinmeyen ilaçları kullanmıştım ..
Denize düşen yılana bile sarılırmış .
Bu yılan değil bıldırcın yumurtası idi .
Ona sarılmakta bir sakınca yoktu
Peki nereden bulacaktık .
Nasıl kullanacaktık .
Bulunacak yerler
Necatibey ' de çiftliği varmış , büyük marketlerde paketlerle satılıyormuş .
Paketlerin üstünde tarifleri bile yazılı :
Avrupa 'da tıp doktorları yıllardır kirli hava , astım gibi sorunların yol açtığı rahatsızlıkların tedavisini hep bıldırcın yumurtası yardımı ile yapmaktadırlar .
Gramajca beş bıldırcın yumurtası , eşittir bir tavuk yumurtası olarak hesaplandığında ;
bıldırcın yumurtası

5 kat fazla fosfor ,
8 kat fazla demir ,
6 kat fazla B1 ,
15 kat fazla B2 vitamini ,
9 kat fazla protein içermektedir .

Güç ve zindelik vermesi , solunum , alerjik astım sorunları için doğal bir antibiyotik olması lezzeti salataların , mezelerin süsü , çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en bilinen özellikleridir .
Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir ..
İşte ben bu bıldırcın yumurtasını bu olağanüstü gıdayı bana tarif edildiği şekilde kullandım .

Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz .
Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz .
Çalkalıyorsunuz ..
Bir bardak süte tamamlıyorsunuz
Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek .
15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz .
Öksürük kalmıyor , alerjik şikayet kalmıyor .
Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz .
İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam .
En az üç ay .
Olağanüstü tedavi bitti .

Yapılan tedavi tıbben şöyle :
Bıldırcın yumurtasında doğal olarak üst solunum yolu antiseptiği (Mikrop öldürücüsü)
Antihistaminik (Alerjilere etkili olma durumu)
ve ayrıca ekspektoran (Balgam söktürücü) etkileri var .

Bu süper doğa harikasını sade ben mi kullandım .
Hayır en az 10 kişiye önerdim.
Hepsinde başarılı ve faydalı oldu

Op.Dr. Aytekin Ertuğrul
Dz. Tbp. Kd. Alb.


(benimde oğlum 8 ay öksürdü götürmediğim dr kalmadı her türlü ilaç kullandım ama fayda etmedi bir tek bıldırcın yumurtası fayda etti ve azıcık öksürük başlayınca veriyorum hemen geri gidiyor öksürük .. bağışıklık sisteminide kuvvetlandiriyor çok sık hasta olunmuyor.. eyerhagu)

PAMBUK PRENSES



video

21 Nisan 2009 Salı

ALYANS NEDEN 4. PARMAĞA TAKILIR




Bunun, Çinliler'in anlattığı çok güzel ve inandırıcı bir açıklaması var...
Başparmak, anne-babanızı,
İşaret parmağı, kardeşlerinizi,
Orta parmak, sizi,
Dördüncü parmak (yani yüzük parmağı), hayat arkadaşınızı,
Ve serçe parmak, çocuklarınızı temsil eder.


İlk önce avuçlarınızı birbirine bakacak şekilde açın. Orta
parmakları bükün ve sırt sırta birleştirin. Daha sonra kalan dört
parmağınızı da şekildeki gibi açıp, uç uca getirin.


Şimdi, anne babanızı temsil eden başparmaklarınızı ayırmaya çalışın... Açılacaktır, çünkü anne babanız sizinle birlikte ömür boyu yaşamayacaktır. Er ya da geç onlardan ayrılmak zorundasınız.

Baş parmaklarınızı önceki gibi birleştirip, kardeşlerinizi temsil eden işaret parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılacaktır, çünkü kardeşleriniz kendi ailelerini kurup, ayrı bir hayat seçer.

İşaret parmaklarınızı birleştirip, çocuklarınızı temsil eden serçe parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılıcak, çünkü çocuklar da evlenir ve bir gün kendi hayatlarını kurar.

Son olarak serçe parmaklarınızı birleştirip, eşlerinizi temsil eden yüzük parmaklarınızı ayırmaya çalışın. Ayıramadığınızı görünce şaşıracaksınız. Çünkü karı-kocalar hayat boyu bir arada yaşarlar...

4. parmağı ayırdığınız vakit çok canınız yanıyor...

16 Nisan 2009 Perşembe

DİYET YAPAN BAYANLARA UFAK BİR YARDIM



Elma Sirkesi Bal ve Ilık Su ile Zayıflama: Elma Sirkesi Bal Zayıflatırmı? Elma sirkesi, bal ve su ile kilo vermek mümkün müdür? Elma sirkesi ve bal karışımının faydaları nelerdir? Elma sirkesi ve bal karışımı neye yarar?


Elma Sirkesi Bal ve Ilık Su ile Zayıflama

Zayıflamak için Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.

Elma Sirkesi Bal Zayıflatırmı? Elma Sirkesi ile Bal Nasıl Zayıflatır?

Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.

Enerji kaynağı olarak elma sirkesi ve bal karışımı
Ölçülü dozda alındığında elma sirkesi-bal karışımı yan tesiri göstermeyen bir hayat iksiri olup, bütün organizmamıza iyi gelmektedir. Sadece fizyolojik metabolizmaları değil, aynı zamanda bağışıklık sistemini de uyarmaktadır.

Elma sirkesi bal karışımı nasıl kullanılır? Nasıl içilir?

Bir bardak suyu birer çay kaşığı elma sirkesi ve balla karıştırınız. Bu karışımı her öğün içiniz. Mide ekşimesi, gaz ve kabızlığa karşı sindirim üzerine teskin edici özelliği gösterirken, birçok tedavi süresince hızlandırıcı özelliği görülür. Meselâ sık sık burun kanamalarına karşı kanın pıhtılaşmasını sağlar.Ameliyat olmanız icab ediyorsa bundan dört hafta önce bu karışımı almaya başlayınız.

Bol miktarda yapmak için elma sirkesi bal karışımı tarifi

FORMÜL: 4 YEMEK KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
4 YEMEK KAŞIĞI BAL
4 SU BARDAĞI SU
BUNU 1 LİTRELİK CAM ŞİŞEYE KOYUN VE İYİCE ÇALKALAYIN.

Elma sirkesi bal karışımı nasıl ve ne zaman kullanılır?

HER YEMEKTEN SONRA YARIM SU BARDAĞI İÇİN.

Gözler için Elma Sirkesi Bal karışımı
Gözleriniz, okurken veya bilgisayar monitörü önünde çabuk yoruluyor mu? Açık ışığa karşı hassas mısınız? Her sabah alacağınız elma sirkesi-bal karışımı, vücudunuza A vitamini ve provitamin takviyesini sağlayacaktır.

6 Nisan 2009 Pazartesi

ALMAN PASTASI






malzemeler...
KEK İÇİN:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
2 su bardağı süt (1 bardağı muzlu süt olabilir)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker (muzlu süt koyarsanız 2 kaşık şeker koyun)
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
arası için muz
üzeri için 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte derin bir kaba kırıp çırpın içine daha
sonra yağı ekleyin ,süt yoğurt karışımı ,elenmiş un ve kabartma tozunu katıp bir güzel çırpıp yağlı 22 cm.(veya 25 santim ben 25 lik teflon tepsi kullandım) kalıba boşaltın.180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Kek pişince biraz ılınsın ortadan ikiye iple kesin,kek soğurken bir tencerede kremayı hazırlayın.Süt ,yumurta,un,şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirin,vanilya katıp altını kapatın içine toz kremşantiyi soğukken ekleyin.Kremayı kekin birinci katına sürün arasına muzları koyun ikinci katı üstüne kapatıp pudra şekeri
ilave ederek servis yapın....afiyet olsun.... SÜPER BİR TAT MUHAKKAK DENEYİN...

2 Nisan 2009 Perşembe

Otizm nedir?
Günümüzde her 150 çocuktan birini etkileyerek, çocuklar arasında en hızlı yaygınlaşan nörolojik bozukluk olması ile dünya genelinde hızla yayılan bir hastalık olarak görülüyor…
Dünyada bu yıl şeker, kanser ve AIDS dahil olmak üzere bir çok hastalıktan daha fazla sayıda otizm teşhisi alınması öngörülüyor...
İstatistikler genetik temelli olduğunu gösteriyor. Çevresel faktörler de dahil olmak üzere, nedenlerinin bulunması için yoğun araştırmalar devam ediyor...
Kesinlikle ülke, ırk, kültür ya da sosyo-ekonomik farklılık gözetmiyor…
Bugün için bilinen en etkili tedavisi yoğun bireysel eğitim...
Dünya Otizm Farkındalık Ayı
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.




otizmli bir çocuk yada birey gördüğünüzde onu hareketlerinden ve eksik konuşmasından dolayı küçümsemeyin ve dışlamayın.
onu aranıza alın ve yardımcı olmaya çalışın.
otizm bir zeka yada psikoloji hastalığı değildir.bu konuda çocuklarınızı gelecek nesiller adına bilgilendirin.

OTİZM TANISI ALMIŞ ÜNLÜLER


Albert Einstein, 1879-1955, Alman/Amerikalı fizikçi
Isaac Newton, 1642-1727, İngiliz matematikçi ve fizikçi
Friedrich Nietzsche, 1844-1900, Alman filozof Thomas Edison, 1847-1931, Amerikan mucit
Henry Ford, 1863-1947, Amerikalı sanayici
Hikari Oe, Japon besteci
Bhumi Jensen, Taylan prensi,
Stephen Wiltshire, İngiliz mimar
Caiseal Mor A Blessing and a Curse: Autism and Me’in yazarı, fantastik hikayeler en iyi satanlar arasında girmiştir, müzisyen ve sanatçı
Jane Austen, 1775-1817, İngiliz romancı, Pride&Prejudice’ın yazarı
Béla Bartók, 1881-1945, Macar Besteci
Ludwig van Beethoven, 1770-1827, Alman/Viyanalı müzisyen
Anton Bruckner, 1824-1896, Avusturyalı Besteci
Emily Dickinson, 1830-1886, Amerikan şair
Oliver Heaviside, 1850-1925, İngiliz fizikçi
Thomas Jefferson, 1743-1826, Amerikan politikacı
Carl Jung, 1875-1961, İsviçreli psikoanalist
Franz Kafka, 1883-1924, Çek yazar
Wasily Kandinsky, 1866-1944, Rus/Fransız ressam
Charles Rennie Mackintosh, 1868-1928, İskoç mimar ve tasarımcı
Gustav Mahler, 1860-1911, Çek/Avusturyalı
Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791, Avusturyalı besteci
George Bernard Shaw, 1856-1950, İrlandalı oyun yazarı,
Richard Strauss, 1864-1949, Alman besteci
Nikola Tesla, 1856-1943, Sırp/Amerikalı bilimadamı, elektrikli motorların muciti
Vincent Van Gogh, 1853-1890, Hollandalı ressam
Taylor Crowe, sanatçı ve avukat
Christopher Knowles, Amerikan şair
Jasmine O'Neill, Through the Eyes of Aliens yazarı
Birger Sellin, Alman yazar



asla unutmayın her sağlıklı insan her an özürlü olmaya adaydır!!

yayınlayın..link verin..tanıtın..paylaşın..toplumu bilinçlendirmek adına ne olur Destek verin...
bu yazıyı arkadaşım sevilden aldım ve yayınlıyorum herkeze duyarlılıkları için tşk ediyoruz

1 Nisan 2009 Çarşamba

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI



Keki için :
- 6-7 adet kuru incir - 3 adet yumurta - 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - 1 adet kabartma tozU
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı su - 0,5 su bardağı toz şeker - 1 yemek kaşığı neskafe
Muhallebi için:
- 1 lt. süt - 5 yemek kaşığı toz şeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr. tereyağı - 1 paket krem şanti
Yapılışı: Öncelikle keki yapmak için yumurta ve toz şeker çırpılarak, ceviz, un ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Bir cezvede bir taşım kaynatıldıktan sonra soğuk sudan geçirilen incirler küçük parçalara bölünerek karışıma eklenir. Kek karışımı büyük boy kare borcama dökülerek 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. (Kek karışımı borcama göre az gibi görünse de endişe etmeyin, doğru yoldasınız :) Kek pişerken krem şanti haricindeki malzemeler bir tencereye konularak
muhallebi yapılır, piştikten 3-5 dakika sonra 1 poşet toz krem şanti de eklenerek iyice yedirilir. Keki ıslatmak için su, şeker ve neskafe de (kaynatılmadan) karıştırılarak hazırlanır. Kek piştikten 5 dakika sonra hazırlanan şerbet kekin üzerine dökülür. Biraz şerbeti çekmesi beklendikten sonra da muhallebi üzerine yayılarak buzdolabında 2-3 saat kadar soğutulduktan sonra servis edilir. Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


tarifine limonlukek arkadaşımın bloğundan ulaşabilirsiniz süper bir tatlı oldu 3 gün üst üste yaptım herkezde bayıldı çok kolay ve masrafsız bir tatlı herkeze afiyet olsun..

BAYATLAMAYAN POĞAÇA



MALZEMELER:
1 su bardağı süt ısıtın ılık olacak içine
1 tane yaş maya 2 yemek kaşığı şeker katın kabarmasını bekleyin
1 su bardağı sıvı yağ ekleyin
1 şişe 200ml maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
650 gr un
YAPILIŞI:
bütün malzemeyi yuğurup 1 saat mayalandıralım
içine istediğiniz içi koyup poça şekli verelim
ben kaşar peyniriyle hellimi rendeledim
yarım saatte tepside mayası gelsin üzerine yumurtanın
tamamını sıvı yağla karıştırarak üzerine sürüp susam serpelim 180 derecelik fırında pişirelim
süper bir poça oluyor kaç kere yaptıysa her seferinde çok güzel oldu
herkeze afiyet olsun